Allt fler restauranger väljer bort råvaror som inte är lokala eftersom det är eftertraktat hos kunderna. Är du själv restaurangägare och vill börja tillaga er mat på närproducerade råvaror kan det vara en bra idé att odla era egna grönsaker. Då slipper du hantera leverantörer och det är alltid imponerande med egenodlat. Om du tycker att det låter intressant kan du i det här inlägget få mer information på hur du går tillväga för att börja odla egna grönsaker.

Köp fröer

Till att börja med behöver du införskaffa fröer. Det kan du göra hos flo-rea.com som erbjuder fröer för både grönsaker och blommor. Det finns en rad olika sorters grönsaker du kan odla. Till exempel morötter, grönkål, sallad, rädisa, bönor, lök, gurka, squash, aubergine, tomat, gurka, spenat och ärtor. Förutom att du kan beställa hem frön för grönsaker kan det även vara trevligt med blommor på uteserveringen eller vid entrén.

Kom igång med odlingen

Att odla är inte särskilt svårt. Det enda du behöver förutom fröer är något att sätta fröerna i till en början. Till exempel krukor eller mjölkkartonger. Se till att de får tillräckligt med vatten och solljus. När det inte längre är frost om nätterna kan du sätta ut dem.

Restauranger i sverige

Du kanske också gillar …