Restauranger i sverige

Restauranger i Michelinguiden

I Sverige är det väldigt ovanligt att hitta restauranger som har blivit recenserade i Michelinguiden. Men när det kommer till Singapore finns det en mängd olika restauranger som till och med har fått stjärnor. Det finns till och med restauranger som ligger på Hawker Centres som har fått stjärnor. Denna artikel kommer därför kolla närmre på varför Singapore har så pass många bra restauranger.

Ett av världens mest restaurangtäta länder

En av de mest uppenbara anledningarna till att Singapore har så pass många restauranger i Michelin Guiden är att det finns otroligt många restauranger. I Singapore äter nämligen dem allra flesta ute flera gånger i veckan, vilket gör att många av dem som serverar maten blir experter på dem olika rätterna. Dessutom brukar varje restaurang fokusera på endast ett fåtal rätter, vilket gör att dem blir extra duktiga.

Bra renlighet

Till skillnad från andra delar av Asien är Singapore ett av regionens renaste länder. Detta märks tydligt på de olika restaurangerna då myndigheternas renlighetsbedömning hänger utanför varje restaurang. Detta gör i sin tur att man som restaurangägare måste ta renligheten seriöst, annars kommer kunderna inte vilja äta där.

Du kanske också gillar …