Restauranger i sverige

Hawker Centres i Singapore

När det kommer till mat i Singapore finns det väldigt mycket att välja på, detta människorna som bor i landet kommer från både Kina, Indien, Malaysia och Indonesien exempelvis. Därför har en spännande mix skapats, varpå det bästa stället att äta mat är på Hawker Centres, vilket är en typ av matmarknad.

Vad gör Hawker Centres unika?

Det finns flera medier i Singapore som har rapporterat kring Hawker Centres, exempelvis Straits Times och CNA. Alla journalister som gör reportage menar att Hawker Centres är en typ av kultur där människor samlas tillsammans för att äta. Alla som bor i Singapore äter nämligen på Hawker Centres, oavsett ålder, nationalitet, kultur och hur mycket pengar man har på kontot. Därför är ett Hawker Centre mer än bara en matmarknad, det är också en del av Singapores unika kultur.

Unika maträtter

När det kommer till maten som går att köpa på Hawker Centres finns det traditionell mat från både Kina, Indien och Malaysia. Men vad som gör det spännande är de olika kombinationerna. Exempelvis går det att köpa Fish Head Curry, vilket är en maträtt som skapades för kineser, fast med indiska kryddor, något som är helt unikt för Singapore.

Du kanske också gillar …