Restauranger i sverige

Choklad – både nyttigt och gott

Nästan alla älskar choklad oavsett ålder eftersom det smakar fantastiskt gott. Choklad kommer i alla varianter från mörk till vit med olika ingredienser såsom nötter eller likörfyllning. En klar favorit är chokladdesserter i olika former som exempelvis mousse, brownies, kladdkakor och glass med chokladtopping. Som godis är choklad oslagbart och åtnjuts i samtliga varianter av alla. Det är omöjligt att gå fel med att bjuda sina gäster på en chokladdessert.

Bjud på dessert

Oavsett om man bjuder vänner eller familj på middag hemma så behövs en fantastiskt god dessert. En god dessert kan rädda en middag som kanske inte blev så lyckad som det var tänkt från början. För den som inte är en duktig kock kan det vara en god idé att beställa maten från en restaurang som erbjuder catering, hemkörning eller take-away. Men en god efterrätt kan alla fixa själva eftersom det är väldigt enkelt. Det finns många bra chokladdesserter med enkla recept online som vem som helst kan klara av att tillaga. Även om maten är från en restaurang kan efterrätten vara hemlagad och hjälpa till att bidra till en stor succé.

Choklad som godis

Ingen kan motstå choklad som godis. Det kan handla om exklusiv choklad som man vill ge bort som en present, eller choklad som man vill bjuda barn eller vänner på. Choklad finns i alla olika former för alla olika tillfällen. Enklast är att hitta rätt choklad online som har ett oslagbart sortiment. Här finns choklad guldmedalj, studenten chokladtryffel, Toblerone, Disneyägg samt Kinderägg med mycket mera. För speciella tillfällen finns chokladhjärtan, choklad-halloweengodis, pokerchips i choklad, jultomte i choklad och klasslåda med chokladmynt.

Är choklad nyttigt?

Goda nyheter för alla som älskar choklad är att det finns flera hälsoskäl till varför man kan äta choklad med gott samvete. Det har bevisats i flera studier att mörk choklad ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar. San Diego State University visade i sin studie att mörk choklad sänkte blodsocker samt dålig kolesterol på sina testpersoner jämfört med de som inte åt choklad. En annan studie i Australien bekräftade att en daglig dos av mörk choklad minskade risken för hjärtattack. Vid Yale University upptäcktes att tebromin, ett bittert ämne i choklad, verkade hålla blodtrycket i schack. Personer som åt choklad hade jämnare blodtryck än de som inte åt choklad.

En svensk studie från Örebro universitet samt Karolinska institutet visade att mörk choklad har liten påverkan på insulinnivån i jämförelse med mjölkchoklad och vit choklad. Detta innebär att de som har diabetes eller lider av övervikt kan äta mörk choklad utan att drabbas av problem. Det finns många fler goda effekter av att äta choklad, men försök att välja choklad som inte innehåller palmolja. Regnskog skövlas för att ge rum för oljepalmodlingar med katastrofala konsekvenser för djur och växtliv.

Du kanske också gillar …