Restauranger i Singapore

New York har restauranger för alla

Den staden som har mat som passar för nästan alla är New York. Enligt nyhetsmedier som CNN och BBC klassas New York som den stad som har bäst mix av restauranger. Anledningen till detta är att staden har en lång historia av olika folkgrupper som har flyttat dit från nästan hela världen.

Irländska pubar och barer

En av de största folkgrupperna i New York är irländare. Staden har nämligen flera kända irländska kyrkor som är namngivna efter irländare. En annan tradition som irländarna har tagit med sig är de irländska pubarna som serverar både barmat och god öl. Dessa har blivit en klassiker i staden, speciellt under St Patrick´s Day vilket är en irländsk högtid.

Chinatown

En annan spännande sak med New York är de olika kinesiska restaurangerna som finns i staden. Dem allra flesta ligger i stadsdelen som heter Chinatown. Maten som serveras i dessa delarna av Kina kallas för kantonesisk mat. Anledningen till detta är att många immigranter som lämnade Kina kom från provinsen Guangdong, där kantonesisk mat är allra vanligast. De mest populära rätterna är dumplings, Char Siew och stekta grönsaker.

Du kanske också gillar …