Restauranger i Singapore

Restauranger i södra USA

När det kommer till att äta mat i USA är allting större. Det finns artiklar och videos på hemsidor som Buzzfeed där dem jämför USA:s portioner med portioner i Europa. Nästan allt är större och har mer kalorier i USA. Men det finns också skillnader inom USA, varpå delstater som Texas och Arizona har några av de allra största portionerna som finns i världen. Därför kan det vara kul att veta mer om de olika restaurangerna som går att äta på.

Grillat kött

Det allra mest populära att äta i den amerikanska södern är grillat. Till skillnad från Sverige där många bara grillar köttet i några minuter så brukar man i USA grilla och röka kött i flera timmar. Det finns nämligen restauranger som specialiserar sig på att grilla kött över nätterna och ibland under flera dygn. Det allra vanligaste köttet som äts är gris och biff, men till skillnad från Sverige brukar mycket av köttet har mer fett på sig som försvinner under grillningen.

Dricks är viktigt

Många som jobbar på restauranger i USA har väldigt låga löner. Till skillnad från Sverige där skatter och avgifter ingår i priset på en maträtt så ingår detta inte i USA. Detta innebär att en servitör förväntar sig att få dricks om något inte har blivit väldigt fel under restaurangbesöket. På en del restauranger kan servitörerna till och med förvänta sig att få dricks på 20 % av den totala kostnaden, något som kan bli väldigt dyrt om man inte är förberedd på det.

Du kanske också gillar …