Restauranger i sverige

Servera Wasa bröd på restaurangen

Som restaurangägare har du säkert en hel del åsikter om vad som går och inte går att servera på din restaurang. Men oavsett vad du tycker om Wasa bröd är det en god idé att kunna erbjuda dina gäster det. Det är nämligen ett välkänt svenskt hårdbröd som de flesta gillar.

 

Bjud på något beprövat och välkänt

Det finns vissa saker här i Sverige som alla känner till när det kommer till mat. Till den kategorin kan våra svenska köttbullar räknas, falukorven, Wasa knäckebröd och många andra klassiker. Även om du som restaurangägare kanske inte har just falukorv och köttbullar på menyn, skadar det inte att ha något som gästerna känner igen. Svenskar är visserligen ett nyfiket folk som gärna provar på mat från andra kulturer eller mat som vi tidigare aldrig smakat. Dock kan för mycket exotiskt skrämma iväg gemene svensk, vilket är en nackdel för krögaren eller restaurangägaren med en allt för exotisk meny. Att ställa fram en korg med Wasa bröd på bordet och en skål med äkta smör är knappast något som gästerna kommer klaga över. Det kan tvärtom vara något som bidrar till att din restaurang känns mer familjär och hemtrevlig då gästerna får uppleva en liten igenkänningsfaktor.

Ta hänsyn till specialbehoven

Svenskar är hälsosamma på många sätt, men vi är även ett väldigt allergiskt folk. Många har någon form av allergi och många lider av matintolerans såsom glutenintolerans eller laktosintolerans. Det är något du som restaurangägare måste kunna ta hänsyn till för att få en så bred kundkrets som möjligt. Ha därför alltid tillgång till exempelvis glutenfria alternativ så att även de med glutenintolerans kan få sig en god bit hårt bröd. Köp in Wasas glutenfria knäckebröd så att du kan servera det om det skulle finnas några glutenintoleranta bland gästerna.

Du kanske också gillar …