Restauranger i sverige

Allt om drycker

Att ha ett bra utbud av drycker på din pub eller din restaurang är minst lika viktigt som att ha bra mat och en trivsam miljö. Därför kommer vi i det här inlägget att ge dig en kort guide på vilka drycker som finns som du kan välja att servera på din restaurang.

Vin

Vin är gjort på druvor och kan ha olika färger och smaker. De viner som är röda är gjorda på röda vindruvor och de viner som är vita är gjorda på gröna vindruvor. Förutom att det finns rött och vitt vin finns det även rosé och mousserande vin. Olika sorters vin passar bra till olika sorters mat. Man brukar oftast rekommendera ett rött vin till kött och vitt vin till kyckling, fisk och skaldjur. Förutom att det finns olika sorters vin så finns det en hel del olika tillverkare av vin. Ett exempel på en populär vintillverkare är det franska vinet Bordeaux som har ett stort utbud på viner. Dessutom är de prisvärda.

Öl

En annan sorts alkoholhaltig dryck som många kunder frågar efter både på pubar och restauranger är öl. Öl är gjort av korn eller humle som jäst tillsammans med vatten och jäst. Det finns flera olika sorters öl att välja bland. Några exempel på olika ölsorter är lager och ale. En lager är ett öl som är underjäst och en ale är ett öl som är överjäst. För att ölet ska få sina bubblor adderas kolsyra.

Drinkar

Drinkar är ett samlingsbegrepp på en sorts dryck man blandat med en starkare sorts alkohol som bas tillsammans med andra ingredienser. Man brukar till exempel använda vodka, gin, rom och whiskey i drinkar. Det finns många olika drinkar att välja bland. Några exempel på drinkar är whiskey sour, moskow mule, martini, margarita, sex on the beach, hot shot, mojito, gin & tonic, bloody mary, screwdriver och irish coffee. Drinkarna brukar blandas av en bartender eftersom det krävs flera komponenter för att blanda en drink och man behöver en del kunskap för att drinken ska bli så bra som möjligt.

Läsk

Nu när vi nämnt ett flertal exempel på alkoholhaltiga drycker är det hög tid för oss att prata lite om de som inte innehåller någon alkohol. Den mest populära drycken som inte innehåller alkohol är läsken. Det finns en hel del olika sorters läsk att välja bland som har olika smaker och tillverkare. Det all läsk har gemensamt är att det är sött.

Du kanske också gillar …