Restauranger i sverige

Lev livet som senior med rabatter i bagaget

Som senior börjar en helt ny period i ditt liv – en period som ofta innebär mer tid, lite mindre pengar och samtidigt ofta en fortsatt lust på livet; att må bra och att fortsätta uppleva saker. Att få ihop de här olika pusselbitarna kan ibland tyckas svårt, inte minst med tanke på att pensionen kanske inte ger dig så mycket pengar över. Vad kan du då göra för att underlätta din situation?

 

Spara pengar och skapa livskvalitet

Under arbetslivet har vi intressen och aktiviteter vi tycker om och älskar, allt från stort till smått. När pensionen närmar sig är det helt naturligt att längta efter att kunna lägga mer tid på sina intressen, men eftersom inkomsten krymper kan det vara svårt att få allt att gå ihop ekonomiskt. Då finns trick att ta till för att spara pengar, ett av dem är att använda sig av rabatter från Hej Senior, som fokuserar sina erbjudanden helt på er som är äldre. Här kan du handla matkassar, få rabatt på resor och till och med hjälp med ekonomin – bara för att nämna lite, och allt med rabatter anpassade för den som är äldre än 55 år. När en del av dina inköp inte kostar lika mycket finns utrymme att spara pengar, och tillsammans med fler spartips har du snart en pott med extra pengar.

Att skapa livskvalitet som senior kan handla om allt från längre resor till att ha ork och pengar att gå till sin favoritpub några gånger i månaden. På lokala puben finns förutsättningar att hålla igång det sociala livet, likväl som att hålla hjärnan alert med till exempel quizkvällar eller dartspel. När du blir äldre finns fortfarande alla möjligheter att hålla dig hälsosam och ihop med mjuk träning kommer din kropp och knopp orka mer och längre. När du använder dig av rabatter och erbjudanden är det bra att göra aktiva val i form av inköp som är bra för både den fysiska och mentala hälsan. Det kan handla om allt från produkter från hälsokostbutik och apoteket till digitala vårdcentraler och smarta klockor som registrerar ifall du råkar ut för ett fall. Tar du hand om dig själv orkar du komma ut och iväg mer; du får mer energi och glädje.

Du kanske också gillar …