Restauranger i sverige

Mysiga restauranger i Stockholm

Stockholm kryllar av restauranger och vilken man ska välja beror mest på vilken inriktning man är sugen på för dagen, vilket kök man är sugen på. Plus vilken atmosfär restaurangen har såklart! Romantisk, barnvänlig eller varför inte sjönära? Eller en mysig restaurang där sällskapet kan sitta länge och bara njuta av såväl mat som interiör!

Restaurangerna gör sitt yttersta för att miljön ska motsvara maten – och tvärtom. Sköna stolar, fina ljuslyktor, välputsat porslin och fin och personlig konst på väggarna är bara några av de inslag som kan skapa en välkomnande atmosfär. Väl utvald konst, som ger gästerna något att vila ögonen på och samtala om, kan lika gärna vara äkta konst som en poster från Frameit.se – så länge den bidrar till inredningen. Illa vald konst och dekoration kan lika gärna stjälpa. Välj rätt, välj omsorgsfullt!

Mysiga restauranger i Stockholm

Ett källarvalv i Gamla stan? En restaurang inspirerad av Norrland med gamla träskidor som pryder väggarna? En lantlig miljö med utsikt över en omsorgsfullt skött trädgård? Havsutsikt? Oavsett vad man lägger in i begreppet mysig finner man vad man söker i Stockholm!

Bockholmen

Norr om stan, i Bergshamra, finner man denna mysiga restaurang belägen i en före detta villa från 1800-talets slut. Stamgästerna är många och de kommer hit för att njuta av vällagad husmanskost, små ombonade rum och en härlig utegrill med havsutsikt där hängmattor lockar till en stund avkoppling.

J Nacka Strand

Belägen söder om stan, i Nacka Strand, bjuder denna maritima restaurang in till en skärgårdsinspirerad miljö à la New Hampton med svulstiga soffor, träbord och en sprakande brasa. Njut av skärgårdens delikatesser och slappa i ett par sköna jeans – att klä upp sig är inte nödvändigt. Tvärtom!

Österlånggatan 17

En charmig restaurang belägen i anrika Gamla stan med såväl stockholmare som turister bland sina gäster. Österlånggatan 17 bjuder in till en skön, avslappnad och mysig atmosfär med mat inspirerad av kök från hela världen.

Du kanske också gillar …